Search

Valokuvauksen ensiaskeleet.

Updated: Oct 5, 2018

Valokuvaus on nykyään todella suosittu harrastus, koska onhan helppokäyttöistä valokuvauskalustoa saatavilla todella halpaan hintaan. Ei siis ole ihmekään, että valokuvaus alana on kokenut aikamoista myllerrystä etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. On todella edullista hankkia ok -laatuista kalustoa, opetella kameran perustoiminnot ja alkaa valokuvaajaksi. Eihän se muuta vaadi! ;)


Itsellä valokuvaus alkoi aikalailla samanlaisella kaavalla. Tämä blogipostaus sisältääkin ensimmäisen osan minun valokuvaustaipaleestani. Harrastuksesta, josta myöhemmin tulikin työni ja intohimoni.


Elettiin vuotta 2006, kun minulle ja vaimolleni syntyi meidän esikoinen. Noihin aikoihin olin ollut varsin aktiivinen maastopyöräilyä harrastava nuorimies, jolle pyöräily oli ollut yksi elämän tärkeimmistä asioista ystävien ja perheen lisäksi. Perheen perustaminen oli siis ajankohtaista ja saimme lahjaksi Canonin muutaman satasen digipokkarin, jossa taisi tuolloin olla suurinpiirtein 5 megapixeliä. Se ei ollut siis mikään lippulaiva vaan ihan halvimman pään pokkareita.


Niihin aikoihin en omistanut harrastefillaria ollenkaan, mutta halusin silti pysyä kavereiden messissä fillaritouhuissa, joten pyörin mun pokkarin kanssa kavereiden mukana. Otin siinä kuvia kavereista ja polte valokuvaukseen syttyi pikkuhiljaa ja aloinkin haaveilemaan paremmasta kamerasta. Olihan tuossa pokkarissa ihan jäätävän huonot ominaisuudet vauhdikkaaseen urheilukuvaukseen.


Kuva kesältä 2006, kuva otettu Calpiksesta. Kuvassa kaverini Sami. Kuva otettu automaattipokkarilla.No sitten jo into valokuvaukseen kasvoikin tosi paljon, koska halusin päästä aina vain parempiin ja parempiin lopputuloksiin. Seuraava kamera olikin sitten Canonin 400d ja 17-55 kittilinssi. Viimeistään tuon kameran jälkeen olin jo aivan myyty valokuvaukseen. Kuinka siistiä onkaan tehdä "taidetta" itselle niin tärkeistä asioista.Kuva vuodelta 2008 Laajavuoresta, kuva otettu Matti Nykäsen nimikkomäen alta, josta tuona vuonna kulki DH-kisarata.


Vuonna 2008 olinkin jo jonkin aikaa harrastanut ja kalustokin oli päivittynyt muistaakseni Canonin 40d -kameraan, vähän parempiin linsseihin (kuten sigman 10mm fisheye). Tuolloin kuvissa alkoi olemaan jo enemmän näkemystä ja sainkin positiivista palautetta kuvista. On hauskaa katsoa ajassa taaksepäin ja katsoa kuinka paljon kehitystä onkaan tapahtunut kalustossa ja etenkin kuvaajassa.


Kuva Laajavuoresta kesältä 2008. Markus tekee supermanin.